به گزارش مشرق به نقل از مهر، شرکت ملی نفت ایران به منظور تسریع در طرح توسعه میدان مشترک لایه نفتی پارس جنوبی قراردادی به ارزش تقریبی 260 میلیون دلار با یک شرکت چینی برای خرید کشتی اف.پی.اس.او امضا کرد.
هدف از خرید این کشتی فرآوری، تولید، ذخیره و تخلیه نفت به منظور تکمیل مراحل توسعه ای لایه نفتی پارس جنوبی در آبهای خلیج فارس است که مطابق با توافق انجام شده، شرکت چینی این کشتی را تا سال 2013 میلادی تحویل پیمانکار شرکت ملی نفت ایران خواهد داد.
در 2 سال گذشته مذاکراتی بین پیمانکار شرکت ملی نفت ایران و یک شرکت نروژی برای خرید و یا اجاره کشتی اف.پی.اس.او انجام شده بود که شرکت اروپایی برای امضای خرید فروش کشتی تاخیرهای زیادی را به طرح توسعه این میدان مشترک نفتی ایران تحمیل کرده بود.
قرارداد توسعه لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت و شرکت پترو ایران به عنوان پیمانکار در اسفند سال 1383 امضا شده است.
هدف از اجرای این طرح تولید روزانه 35 هزار بشکه نفت خام از ناحیه "A " میدان در فاز نخست و با حفاری 7 حلقه چاه، طراحی، ساخت و نصب سکوی سر چاهی، اجاره و یا خرید شناور چند منظوره FPSO بوده است.
پیگیریها از وزارت نفت نشان می دهد: در حال حاضر طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی از پیشرفتی بالغ بر 50 درصد برخوردار بوده و پیش بینی می شود تا دو سال آینده و درصورت به موقع کشتی اف.پی.اس.او تولید نفت از این میدان آغاز شود.
لایه نفتی پارس جنوبی با میدان الشاهین قطر مشترک بوده که با وجود صفر بودن سهم تولید نفت ایران، در حال حاضر قطر روزانه بالغ بر 450 هزار بشکه نفت خام از این میدان مشترک تولید می کند. ظرفیت نفت خام درجای در لایه های مشترک نفتی پارس جنوبی حدود 2 میلیارد و 14 میلیون بشکه نفت محاسبه شده است.
شرکت ملی نفت ایران با کنار گذاشتن یک شرکت نفتی نروژ، قراداد 260 میلیون دلاری خرید کشتی اف.پی.اس.او (شناور فرآوری، تولید، ذخیره و تخلیه نفت) را با یک شرکت چینی برای توسعه میدان مشترک لایه نفتی پارس جنوبی امضا کرد.